topbella

DESTINASI CINTA MAMA

PERMATA HATI MAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

BLOGSHOP MAMA

Rabu, 12 Mac 2014

Kembali bekerja semula ;(

Assalamualaikum... Alhamdulillah last week pergi interview esok mama dh start kerja semula walaupun sebenarnya berat rasa ht & lebih suka jaga ank2 mama sendiri..tp nk buat mcm mana mama perlu bekerja keras.. Lepas dberhentikan kerja last year mama fikir nak fokus pd biz n jg ank2 je..tp Allah lebih mengetahui nnt2 la mama share tenntg biz mama yg lalu.. Mama nk story pasal kerja esok..cam xprepare pe2 pun..beg ank2 pun xkemas lg..sedihnye la rasa..hr2 24jam hadap ank2 mama ni mcm mana la hr esok ye.. Mesti mama rindu dgn keletah kakak safiya & adik kakak safiya dh semakin pandai bercakap skang..Alhamdulillah.. 'terima kasih mama..syg mama..mama tolong buat susu boleh?..mama adik nangis..mama la yg tolong kan..mama papa ne?..mama kakak berak..mama kakak nk mkn..boring laa mama..mama kakak nk tolong boleh?..sedapnye mama masak..pandai mama buat..kakak nk buat kerja sekolah ni..mama adik kcu kakak..mama gg ka goyang td mkn ayam goreng (gara2 tgk upin. N ipin )..mama nk x?..' mcm2 lg ayat kakak yg akn buat mama rindu esok....leps ni masa kita terhad dh kakak..sedeyyy ma adik plak.. Kdg2 senng je tido..kdg2 nk bertepuk,berzikir baru tido..time bf plak..nk time susu bnyk je or LDR je..adik xsuka menyusu lama2 atau senng kata xsuka bergayit cam lakak..kakak skang pun nk bf lg..adik mudah tersenyum & gelak..dg2 tgk tv pun adik leh gelak sorang2.. Ok la sush plk taip guna hp ni..stress plak rrasa..haha

Sabtu, 15 Februari 2014

APA KHABAR?



Apa khabar sahabat2 bloger mama?

bersawang habis blog mama ni...kesian tul..nasib baik pwd xlupa..

status mama skang ni..

masih lg da seorang suami (tiba2)..haha

sebenarnya nak share yg mama dah da 2 org anak...Alhamdulillah..

lahir tepat2 40week..

pergi hospital 19.8.2013 tapi lahir 20.8.2013..doktor nak suruh lahir ikut due date gamaknya..hehe


Alhamdulillah dapat baby boy..pink2 tu yg kakak dia punya..mama&papa lum terlebih kaya lagi nak beli semua baru & biru utk baby boy..hehe

lg pun same cam pregnantkn kakak dia dulu dh hujung2 baru tau baby pe.. tp yg adik ni lg sadis doktor letak tanda ? coz xconfirm girl or boy..

ni gambar terbaru kami..time raya haji last year @ rumah mak tok

kakak safiya muka memang spesis susah nak senyum..


ni plak masa majlis akikah buat simple2 je..DIY sendiri je..
nama saya : ABDUL HARRAZ (hamba Allah yg amat warak)

ok nanti mama story lag..

nota jari mama : kawan2 sebenarnya mama dalam dilema  antara kerja semula or buat biz sambil jg anak2.. tp poblem mama skang mama xda masa sangt nak ber biz..nak on9 fb selalu.. ni pun gigih gak update blog.. tp umah dah cam kapal karam..mcm2 aktiviti kakak safiya buat...huhuhu




Rabu, 19 Jun 2013

TAKLIMAT UNTUK MEMILIKI KEDAI FARMASI DI JOHOR



PELUANG UNTUK WARGA JOHOR UNTUK MEMILIKI KEDAI FARMASI SEPERTI WATSON/GUARDIAN

KAMI AKAN MENGADAKAN SESI TAKLIMAT CARA2 UNTUK MEMILIKI KEDAI FARMASI SEPERTI BERIKUT :

DATE: 23.6.13 (ahad)
TIME : 10PG
LOKASI :BANDAR BARU UDA

MODAL SERENDAH RM5300!
& COMPANY AKAN MENYEDIAKAN KELENGKAPAN SEPERTI BERIKUT

~Deposit kedai & pengubahsuaian kedai
~Sewa bulanan kedai
~Bil elektrik
~Penyelenggaraan kedai
~Peralatan-peralatan di dalam kedai
~Barangan produk Cosway + farmasi yang dianggarkan bernilai 800k diberikan secara consignment

PELUANG YG SANGAT BEST!

KUOTA TERHAD!

SILA BUAT TEMPAHAN SEAT TERLEBIH DAHULU

PM/SMS/WHATSAPP/CALL : 0123444967 SARA

Jumaat, 12 April 2013

SEMAKIN SERONOK DENGAN BIZ ECOSWAY FARMASI

 

Dah lama mama xbecoretan disini..sibuk berkempen utk pilihan raya tahun ni..haha.. sila lah percaya..hehe

utk kali kedua ni mama banyak buat research la coz xnak la cam kali pertama mengundi sebab da terbaca info tentang keburukan parti dot..dot (padahal dulu bergiat aktif..haha).. silapnye sekadar membaca & percaya.. now baca & kaji.. so kesimpulan parti A,B,C,D da keburukan masing2.. solat istikharah je la jalan penyelesaiannya..

ok la stop cerita tu.. jgn lupa undi mama tau..haha

tentang biz mama skang ni..uih sebenarnya macam2 yg mama buat..

jual supplement MCS, networking, biz ecosway, sophie paris, tuppaware dll..haha (gila tamak) tapi klu ikut lesen perniagaan mama serbaneka & produk kecantikan& kesihatan... tp biz2 yg mama join xperlu da lesen pun xpa.. tp dari bujang lg mama memang dh register company (berangan nak jd bos)..so still continue renew je la..

so dalam banyak2 biz ni.. mama bergiat aktif jual MCS & ecosway farmasi

tapi fokus utama ecosway farmasi coz nak daptkan kedai..memang best & lain dari lain..

kONSEP 5P DALAM BIZ ECOSWAY

1- Produk nya yang banyak,
2- Price- sangat berpatutan,
3- Place - Stokis ada di mana-mana senang pengguna nak shopping, 
4- Promotion - Setiap bulan beratus-ratus produk ada promosi harga, dan
5- plan - Kita dapat membesarkan jaringan perniagaan kita tanpa modal tambahan dan yang paling utama tiada pangkat pangkat..

mama paling suka yg no.5

mama boring klu yg ada pangkat2..coz sama cam kat tmpt kerja ada pangkat2.. rasa tension kalau nak kejar pangkat A lepas tu B lepas tu C dll.. so yg ni kejar sampai dapat kedai (tempoh dlm masa 6bulan)..if cepat bertindak cepat la dpt kedai.. dah dpt kedai xyah nak kehulu-kehilir angkut produk tapi dalam biz ni memang xperlu angkut produk pun..org nak tau biz ni datang je kat kedai beratus2 produk ada.. senang kan?

dan yang paling best.. jeng jeng.. mama under serina chef wan.. bukan le direct tapi boleh la dijadikan tempat rujukan..

kalau dengar dia bg talk lg la best..lg bersemangat nak berusaha sehingga dapat kedai


pregnant kali ni muka mama mengecut..hilang botox kt pp..haha

InsyaAllah next month mama dah boleh merasa 1st komisyen..


mama start register bulan 3..pttnye bulan ni dah leh dapat..


tapi masa register tu mama xda modal RM5K.. so bulan ni baru byr 5K tu.. Alhamdulillah under mama dah ramai yg join..so bila ada yg join company akn bagi kita komisyen coz kita tolong promote peluang ni kat org lain.. kuota utk 1000 kedai je.. siapa cepat dia dapat..



modal RM5K tu mama beli produk2 yg memang mama guna kat rumah..so xrugi la..nak jual pun boleh..
semakin lama join biz ni semakin seronok coz dapat jumpa ramai kawan2 baru..memang seronok..





Akhir sekali mama berharap mama dapat miliki kedai ni dalam tahun ni gak.. borang utk apply kedai dah dapat hope dalam minggu ni mama submit.. so dup dap dup dap..tunggu panggilan interview (mesti la company nak kenal2 dgn kita..) lg pun soalan & jawapan disediakan..best2



semoga kedai seperti ini menjadi milik mama..mesti safiya paling suka sbb nnt bila opening ada  banyak balon

mama xsabar nak buat full time biz ni coz boleh angkut safiya sekali..x macam kerja kena ngadap komputer je..boring dah rasa buat design ni..hehe (pe2 pun bersyukur rezeki yg ada selama ni..cuma nak beralih angin)


ok la kalau u all nak tau detail boleh baca kat blog farmasi mama ni


http://ecoswayfarmasimalaysia.blogspot.com/

FB mama : SARA N BIZ
contact mama : 0123444967 sara


Selasa, 26 Mac 2013

BUSSINES FESYEN JENAMA SOPHIE PARIS RM15 JE!




Assalamualaikum semua ;)
Memperkenalkan Sophie Paris, produk fesyen terkenal yang sudah bertapak selama 18 tahun di pasaran antarabangsa, kini di Malaysia!
Keahlian cuma RM 15 (lima belas) seumur hidup,
ratusan produk fesyen dari kepala hingga ke kaki untuk dipasarkan,
produk baru setiap 45 hari, dan ianya pilihan pengacara radio no 1 di Malaysia, Farah Fauzana.


MLM Fesyen No 1 di Asia!

Keahlian RM 15 Seumur Hidup.
Diskaun 20% dari harga katalog.
Produk Baru setiap 45 hari!
Lets Build Our Future Together! Ayuh Mulainya

untuk register klik link dibawah












Isnin, 18 Mac 2013

PELUANG PERNIAGAAN ECOSWAY FARMASI FRANCAIS



Sejak mama aktif dalam bidang perniagaan ni..dah jarang nak update blgo personal mama ni..hehe

dan hari mama nak update tentang biz yang mama baru join ni..

cita2 mama nak dapat kedai tu tetap xpadam..walaupun b4 ni kedai yang dibuka dengan modal sepenuhnya oleh mama & family xmenjadi. but ianya tak menghalang untuk mama menceburi bidang perniagaan ni.. walaupun ramai orang tak percaya dengan peniagaan dan beranggapan perniagaan ni merugikan tapi mama tetap percaya dengan 9/10 punca rezeki adalah dari perniagaan.

Now berbalik pada tajuk entry ni..

Alhamdulillah semakin hari mama join biz ni makin best lak rasa..bersemangat nak share dengan orang lain.. sebab peluang ni syarikat cosway baru nak open kat kaum melayu secara besar-besaran.. b4 ni ramai owner kedai ecosway dari kaum china.. so rugi xgrab peluang ni..

kalau nak tau tentang biz no boleh baca dekat blog ni

http://ecoswayfarmasimalaysia.blogspot.com/

mama akan update dekat situ tentang biz ni..

owh dalam group biz ni mentor mama serina ank chef wan

kurusnye mama @4m pegnant

next month kedai dia dah siap..but now income dia dah 30k..banyak nak kena belajar coz objektif mama nak dapatkan kedai ecosway farmasi tu gak..

untuk biz ni memang xda pangkat2..

bila kita register terus jadi bussines owner.. & kemuncaknya untuk dapatkan kedai, dan income kita tiada had..

hope mama berjaya la..

macam2 ada

penyokong setia mama..thanks safiya & papa..love u all


if ada yg berminat boleh sms/call : 0123444967 (sara)

Jumaat, 15 Mac 2013

♥ ♥ 7 BACAAN PEMBUKA PINTU REZEKI ♥ ♥



♥ ♥ 7 BACAAN PEMBUKA PINTU REZEKI ♥ ♥
=============================

1. Memperbanyak Membaca "Lahawla Wala Quwwata Illa billah" Barang siapa yang lambat datang rezekinya hendaklah banyak mengucapka...n "La hawla Wala Quwwata Illa Billah."
(HR. At-Tabrani)

2. Membaca "La Ilaha Illallahul Malikul Haqqul Mubin" Barang siapa setiap hari membaca 'La ilaha illallahul malikul haqqul mubin' maka bacaan itu akan menjadi keamanan dari kefakiran dan menjadi penenteram dari rasa takut dalam kubur.
(HR. Abu Nu’aim dan Ad-Dailami)

3. Melazimkan Beristighfar "Barang siapa melazimkan beristighfar nescaya ALLAH SWT akan mengeluarkan dia dari segala kesusahan dan memberikan rezeki dari arah yang tidak diduga²." (HR. Ahmad, Abu Dawud dan Ibnu Majah)

4. Membaca Surat Al-Ikhlas "Barangsiapa membaca Surat Al-Ikhlas ketika masuk rumah maka berkah bacaan menghilangkan kefakiran dari penghuni rumah dan tetangganya." (HR. At-Tabrani)

5. Membaca Surat Al-Waqiah "Barangsiapa membaca surat Al-Waqiah setiap malam, maka tidak akan ditimpa kesempitan hidup."
(HR. Al-Baihaqi dalam Syu’ab Al Iman)

6. Memperbanyak Selawat Atas Nabi "Ubay Bin Ka’ab meriwayatkan, bila telah berlalu sepertiga malam, Rasulullah Sallallahu ’alaihi wasallam berdiri seraya bersabda: "Wahai Manusia Berzikirlah Mengingat ALLAH, berzikirlah mengingat ALLAH. Akan datang tiupan (sangkakala kiamat) pertama, kemudian diiringi tiupan kedua. Akan datang kematian dan segala kesulitan di dalamnya."

7. "Membaca Subhanallah wa Bihamdihi Subhanallahil Adziim. Dari setiap kalimat itu seorang malaikat yang bertasbih kepada ALLAH Ta’ala sampai hari kiamat yang pahala tasbihnya itu diberikan untukmu."
(HR. Al-Mustagfiri dalam Ad-Da’awat)

Sumber: FP Azwa Al Hafiy 
Foto Saya
♥S@R@♥
Untuk sebarang pertanyaan mengenai ecosway farmasi boleh terus hubungi saya : 0123444967
Lihat profil lengkap saya